Al Quran

Listen to Quran

Sunday, December 26, 2010

White Chip Island Cookies

White Chip Island Cookies
Bahan
1 2 / 3 cawan tepung gandum
3 / 4 sudu teh baking powder
1 / 2 sdt baking soda
1 / 2 sudu teh garam
3 / 4 cup (1 1 / 2 stick) mentega atau marjerin, melunak
3 / 4 cup brown sugar dikemas
1 / 3 cup gula pasir
1 sudu teh vanili ekstrak
1 besar telur
2 cawan (12-oz pkg ..) NESTLE ® Premier ® TOL RUMAH potongan Putih
1 cawan kelapa dipipihkan, panggang jika dikehendaki
3 / 4 cawan kacang cincang macadamia atau walnut


Cara Membuatnya

Panaskan oven 375 ° F.
Campurkan tepung, baking powder, baking soda dan garam dalam mangkuk kecil. Gaul mentega, gula merah, gula pasir dan vanili ekstrak dalam mangkuk pengadun besar sampai lembut. campurkan telur. Secara berperingkat mengalahkan dalam campuran tepung. Aduk potongan, kelapa dan kacang. Drop oleh sudu makan bulat ke loyang .
Bakar selama 8 hingga 11 minit atau hingga kekuningan. sejukkan  di baking lembar selama 2 minit, pindahkan ke rak kawat untuk mendinginkan sepenuhnya.

Resepi 2
temptation-island-cookies


Bahan
3 cawan tepung gandum
2 1 / 2 sudu teh baking powder
2 sudu teh baking soda
1 / 2 sudu teh garam
2 batang (8 ons) mentega tawar, melunak
2 cawan gula merah terang
1 / 4 cup gula pasir
2 biji telur besar
2 sudu teh murni vanili ekstrak
1 1 / 3 cawan kelapa parut manis
3 / 4 cawan susu coklat chips
3 / 4 cawan kismis emas
3 / 4 cawan kacang macadamia, cincang
Arah
1.Panaskan oven sampai 350 ° dan kedudukan 2 rak di bawah ketiga. Dalam mangkuk sedang, pemukul bersama tepung, baking powder, baking soda dan garam. Dalam mangkuk besar, dengan menggunakan mixer, Pukul gula, mentega coklat dan gula pasir hingga mengembang. Pukul telur dan vanili dengan kelajuan sederhana. Tambah bahan kering dan pukul pada kelajuan rendah sehingga sebati. Tambah kelapa, chocolate chips, kismis dan kacang-kacangan dan pukul sampai mereka merata.
2.Utkr setiap biskut, gunakan sudu ais krim atau sudu besar untuk mengaut 3 sudu makan adunan ke perkamen-dilapis atau antilengket baking lembar; ruangan mereka 2 inci berasingan. Bakar selama 15 minit, sampai berwarna kecoklatan dan renyah di sekitar tepi tapi sedikit lembut di tengah; menggeser periuk dari atas ke bawah dan depan ke belakang bahkan untuk baking. Biarkan kek sejuk selama 10 minit di loyang, kemudian memindahkannya ke rak kawat untuk sejuk sepenuhnya.
.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...