BAHAN-BAHAN:
- 260gm tepung gandum
- 1/2 tsp baking powder
- Secubit garam
- 250gm butter
- 125gm gula castor
- 1 tsp esen vanilla
- 1 biji kuning telur
HIASAN:1 biji putih telurAlmond nibs secukupnya, tak perlu dipanggangJem strawberry seckupnya
CARA-CARA:
- Ayak tepung, baking powder dan garam. Ketepikan.
- Pukul butter dan gula hingga sebati.
- Masukkan kuning telur dan terus kacau. Masukkan esen vanilla dan terus kacau.
- Kaupbalikkan adunan tepung ke dalam mentega dan uli sedikit hingga setakat menjadi doh yang lembut.
- Sukat adunan sebanyak 1 sudu kecil dan bulat-bulatkan. Ini untuk mendapatkan bentuk yang sama untuk setiap biskut
- Celup permukaan atas biskut dalam puith telur dan kemudian celup ke dalam almond nibs.
- Susun dalam dulang pembakar dan buatkan lubang tengah dan paipkan Jem kedalam lubang tadi.(sis gunakan pemegang senduk kayu buat lubang tengah2 biskut)
- Bakar pada suhu 200 darj cel selama 10 min atau ikut oven masing-masing
No comments:
Post a Comment