Al Quran

Listen to Quran

Saturday, November 27, 2010

Cotton Soft Japanese Cheesecake

Bahan:
140g / 5 oz. gula pasir halus
6 putih telur
6 butir kuning telur
1 / 4 tsp. cream of tartar
50g / 2 oz. mentega
250g / 9 oz. krim keju
100 ml / 3 oz cecair. susu segar
1 sdm. air jeruk
60g / 2 oz. tepung gandum / tepung prima
20g / 1 oz. tepung jagung (jagung)
1 / 4 tsp. garam
Petunjuk:
1. Lelehkan cream cheese, mentega dan susu di atas double boiler. Online campuran. Lipat dalam tepung, maizena itu, kuning telur, jus lemon dan kacau rata.
2. Kocok putih telur dengan cream of tartar hingga berbusa. Tambah gula dan kacau sampai lembut puncak borang.
3. Tambah campuran keju ke dalam campuran putih telur dan kacau rata. Tuang ke dalam loyang kue bundar 8-inch (Olesi dan garis bawah dan sisi loyang dengan kertas roti atau kertas tahan lemak perkamen).
4. Panggang cheesecake dalam air selama 1 jam 10 minit atau hingga mengeras dan berwarna coklat keemasan pada 160 darjah C (325 darjah F).
Membuat 1 (8-inci) cheesecake, 12 porsi

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...