Bahan:
10 BIJI TELUR
16OZ MENTEGA
200 G HORLICK
Cara membuatnya
BAKAR SECARA BERLAPIS-LAPIS.
KUNING BAWAH – COKLAT – KUNING ATAS.
P/S : 300G COKLAT MASAKAN SAHAJA!!!
16OZ MENTEGA
200 G HORLICK
80 G KAYA
50 G SERBUK SANTAN
600 G COKLAT MASAKKAN
1 TIN SUSU MANIS
600 G COKLAT MASAKKAN
1 TIN SUSU MANIS
1½ GELAS GULA HALUS
1½ GELAS MILO
2GELAS TEPUNG GANDUM
1 SUDU TEH VANILLA
1 SUDU BESAR OVELLET
BROWNING SUGAR DAN PEWARNA KUNING
2GELAS TEPUNG GANDUM
1 SUDU TEH VANILLA
1 SUDU BESAR OVELLET
BROWNING SUGAR DAN PEWARNA KUNING
Cara membuatnya
PUKUL MENTEGA DAN GULA HINGGA PUTIH.
MASUKKAN TELUR SATU PERSATU HINGGA HABIS DAN GAUL RATA.
SELEPAS ITU, MASUKKAN SUSU MANIS, HORLICK, KAYA, SERBUK SANTAN,
TEPUNG GANDUM DAN VANILLA. BAHAGI ADUNAN KEPADA 2 BAH.
MASUKKAN TELUR SATU PERSATU HINGGA HABIS DAN GAUL RATA.
SELEPAS ITU, MASUKKAN SUSU MANIS, HORLICK, KAYA, SERBUK SANTAN,
TEPUNG GANDUM DAN VANILLA. BAHAGI ADUNAN KEPADA 2 BAH.
1. CAMPURKAN DENGAN PEWARNA KUNING DAN BAHAGI KEPADA 2 (ATAS & BAWAH)
2. CAMPURKAN BROWNING SUGAR DAN COKLAT MASAKKAN (YG DICAIRKAN)
BAKAR SECARA BERLAPIS-LAPIS.
KUNING BAWAH – COKLAT – KUNING ATAS.
P/S : 300G COKLAT MASAKAN SAHAJA!!!
No comments:
Post a Comment