Bahan
1 butir telur - suhu bilik
1 / 3 cawan minyak goreng
2 / 3 cawan susu
1 1 / 4 cawan tepung tapioka (jika berat sekitar 170 gm)
1 / 2 cup cheddar parut ringan (i am asian dan keju bukan kegemaran saya) - setiap keju pilihan anda
1 sdt garam (tampaknya banyak itu hanya kanan)
Kaedah
- Panaskan oven sampai 450 ° F.
- sapukan minyak kepada acuan
- Masukkan semua bahan ke dalam pengisar dan putar sampai halus.
- Keluarkan dari mesin pengisar. (Adunan ini boleh disimpan selama seminggu. Biarkan ke suhu bilik. Sebelum dibakar)
- Tuang adunan ke dalam muffin mini timah dan bakar dalam oven selama 15-20 minit, sampai semua naik dan berwarna kecoklatan.
- Adunan ini akan menghasilkan 16 mini muffin bersaiz roti keju.
- Keluarkan dari oven dan biarkan sejuk di rak selama beberapa minit.
- Makan selagi hangat atau simpan untuk memanaskan kembali nanti.
No comments:
Post a Comment