Bahan (A)
375 gm mentega
8 sudu besar susu pekat
3 sudu besar coffee oil
secubit garam halus
Bahan (B)
20 biji kuning telur sejuk
5 biji putih telur sejuk
300 gm gula halus
210 gm tepung Hong Kong
1 sudu besar Ovalette
1 sudu teh baking powder
375 gm mentega
8 sudu besar susu pekat
3 sudu besar coffee oil
secubit garam halus
Bahan (B)
20 biji kuning telur sejuk
5 biji putih telur sejuk
300 gm gula halus
210 gm tepung Hong Kong
1 sudu besar Ovalette
1 sudu teh baking powder
200 gm chocolate Cadbury (hazelnut/almond, etc) -dipotong kecil2
Cara :
1. Pukul Bahan A hingga kembang dan ringan. Ketepikan.
2. Pukul Bahan B hingga pekat dan sebati.
3. Masukkan Bahan B ke dalam Bahan A. Kacau rata-rata (sehala).
4. Bakarlah selapis-selapis dan bubuh potongan cokelat pada setiap lapisan genap sehingga adunan selesai digunakan.
No comments:
Post a Comment