Bahan-bahan:
150 gram Spaghetti lidi, rebus hingga masak ikut pada bungkusan
1 labu Bawang Bombay dicincang halus
2 ulas Bawang putih dicincang halus
2 buah Tomato segar, diparut
4 sudu makan sos Pasta Tomato (dalam tin)
2 sudu makan Sos Tomato
2 keping Daging Asap (smoked), hiris-hiris
100 gram Daging lembu kisar
1 kiub stok daging
100 ml Air
1 ½ sudu teh Garam
½ sudu teh Oregano
½ sudu teh Basil
Cara penyediaan :
Tumis bawang bombay dan bawang putih hingga naik bau dan layu. Masukkan parutan tomato, pasta tomato, sos tomato, daging asap dan daging lembu sambil dikacau hingga berubah warna.
Tambahkan kiub daging dan air. Masak sambil dikacau hingga pekat.
Masukkan garam, oregano dan basil, kacau lalu angkat.
Sajikan panas bersama spaghetti.
No comments:
Post a Comment