Bahan Utk Lapisan Bawah:
200gm gula merah
2 sudu besar gula pasir
2 1/2 cawan air biasa
1 cawan tepung gandum
1 sudu besar tepung ubi kayu
1 sudu besar air kapur makan
caranya:
masakan gula merah dan gula pasir dgn air. sejukkan panaskan kukusan satukan semua bahan tapiskan, kacau sebentar atas api tuangkan ke dalam loyang yg disapu minyak kukus 20 minit, cakarkan atas dgn garfu dan tuangkan bahagian atas.
Lapisan Atas:
3 cawan santan pekat 1 cawan tepung beras
sedikit garam
Caranya:
sama seperti cara di atas. tuangkan dan kukus selama 20 minit.sejukkan baru dipotong
200gm gula merah
2 sudu besar gula pasir
2 1/2 cawan air biasa
1 cawan tepung gandum
1 sudu besar tepung ubi kayu
1 sudu besar air kapur makan
caranya:
masakan gula merah dan gula pasir dgn air. sejukkan panaskan kukusan satukan semua bahan tapiskan, kacau sebentar atas api tuangkan ke dalam loyang yg disapu minyak kukus 20 minit, cakarkan atas dgn garfu dan tuangkan bahagian atas.
Lapisan Atas:
3 cawan santan pekat 1 cawan tepung beras
sedikit garam
Caranya:
sama seperti cara di atas. tuangkan dan kukus selama 20 minit.sejukkan baru dipotong
No comments:
Post a Comment