Bahan2:
2 sdu mkn butter
300 ml susu segr plain.
2 sdu mkn penuh tepung gndum
1/2 cmca sebuk lada hitam/ lda sulah
air agk2 kepkatnnya..
1/2 bji bwng besar n 2 bji bwg putih cincang halus.
1/2 batang salery dadu jika ada.
cendawan shitake / butang / kim chung (berbau kuat sket cina suka ni..n murah sket berbnding cndwan lain) dadu halus
bebola ayam
isi ayam n kentang dadu n rebus dlu..air jgn buang bleh masuk dlm sup..( klo suka )

Cara:

tumis bawg,salery.cndawn n bebola.. td dgn butter td..api perlahn ek n kacau slalu jgn bg tuka warna nnti sup x cantik..+ tepung td n kacau sebntar shingga berketul sket.+ susu + air.. lama2 bhn akan likat n kalo dh sjuk lg bertmbh pekat..klo pkat sgt + air la..+gram + lada sulah n sgala isi yh tlah drebus td..

Resepi dr Azie Mazidah